Jak se fotí Jaguar !?

 Nový vizuál "JAGUAR XK 120" z dílny Milan Kabelka creative studio!

Fotografování tohoto krasavce jsme si moc užili, proto jsme si pro Vás připravili ukázku, jak se takovýto vizuál naleštěného sporťáku fotí.

Výsledná fotografie v plném rozlišení: www.milankabelka.com

Jako obdivovatelé luxusních sportovních vozů jsme se nemohli dočkat focení britské klasiky se vznešeným rodokmenem - vozu Jaguar XK 120. Tento první poválečný sportovní vůz započal legendární tradici značky Jaguar, zvítězil v řadě závodů a stal se základem pro pozdější modely automobilky. Tento fantastický model a celou výstavu vozů Jaguar si můžete prohlédnout v Centru Lihovar Třebíč (http://www.jaguar-trebic.cz).

Postprodukce výsledných snímků v Adobe Photoshop.

Postprodukce výsledných snímků v Adobe Photoshop.

Fotografování bylo poměrně náročné z toho důvodu, že nebylo možné s vozem hýbat a museli jsme se s veškerou technikou prostorově přizpůsobit. Postavili jsme tedy jakési provizorní fotostudio v blízkosti vozu. Nejdříve bylo nutné vytvořit černé vykrytí za vozem, na což jsme použili cca 15ti metrovou textílii. Na svícení jsme použili několik bateriových záblesků Digitalis Pro - S400 DC od FOMEI (https://www.fomei.com).

Fotografii jsme následně svítili kontra, tak aby vynikly linie. Pro eliminaci hotspotů jsme světelný zdroj odráželi od velkých bílých ploch a polyboardů. Fotili jsme přímo do Macbooku, tak abychom měli světlo a detaily pod kontrolou. Po výběru výsledného snímku následovala postprodukce, kde byla retuš zaměřena především na kompletní odstranění nevhodné dlážděné podlahy. Chtěli jsme docílit čistého vzhledu, proto bylo nutné podlahu, kde byly viditelné jednotlivé linie dlaždic, které rušily celou kompozici, odstranit a ze zbytku původní struktury podlahu opět dotvořit.

Nejvtipnější na celém focení bylo, že každý měl možnost si online přes webkameru na stránkách expozice prohlédnout, jak focení ve skutečnosti probíhalo, včetně kompletní přípravy a samotného focení, což jsme bohužel předem netušili a tudíž předpokládáme, že se majitelé výstavy dobře bavili. :)